Balın Faydaları ve Yararları, Balın Cilde Faydası
Balın kimyasal analizlerinde; içinde kalsiyum, sodyum, krom, manganez, nikel, silikon, titanyum ve çinko bulundurduğu belirlenmiştir. Bu analizlerle belirlenen enzimler: Iipaz, piyastaz, invertoz,katalaz, peroksidaz ve amilaz; asitler: formik asit, sitrik asit, tartarik asit, okzalik asit; vitaminler ise, Bı, B2, B3, Bs, C, E, K vitaminleri.
Balın son olarak boğazda üreyen ve tedavi edilmediği takdirde böbrek, kalp, eklem yeri gibi organlarda önemli hastalıklara yol açan B hemolitik streptokoklara karşı etkili olduğu anlaşılmıştır.
Binlerce yıldır zevkle ve yaygın olarak kullanılmasından hiçbir şey kaybetmeyen bal, özellikle çocukların ve yaşlıların sağlıklarını korumada tavsiye edilen bir gıda maddesidir. Mide ülserlerini tedavisinde, balla oldukça başarılı sonuçlara alınmış durumdadır. Ayrıca, balın antibiyotik (mikrop öldürücü) ve antimikotik (mantar öldürücü) özellikleri de vardır.