2 Aylık Bebek Beslenmesi, 2 Aylık Bebeğin Bakımı ve Gelişimi
Halk arasında «kırkı çıktı» denilen olayı da içeren ikinci ay sizin için ilk günlere oranla oldukça kolay geçecek. Artık bebeğinizle daha kolay anlaşmaya başladığınız şu günler de geceler de rahat geçmeye başlayacak.
Birinci ayda yapmadığınız açık hava gezmelerine ikinci ay içinde kesinlikle başlamalısınız. Açık havanın yararlarından sizlere daha önce de söz etmiştik. Bu bölümde de kısaca söyleyelim:
Açık hava her şeyden önce çocuğunuzun iştahı, dayanıklılığı ve uykusu için gereklidir. Öte yandan, bu gezmelerin sinirlerinizi kuvvetlendireceğini asla unutmayın. Çünkü açık havaya bebeğinizin olduğu kadar sizin de ihtiyacınız var.
Bu arada, geçen ay kaşık kaşık vermeye başladığınız meyve suyunu da gün geçtikçe artırmanız gerekli. Mevsimine göre meyve suyunun miktarı ikinci ayın sonunda 4 çorba kaşığı kadar olmalıdır.
Meyve suyu nasıl hazırlanır?
Çocuğunuza vermeyi uygun bulduğunuz meyvenin önce kabuğunu soyun, varsa çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeksiz ve kabuksuz duruma getirdiğiniz meyveyi daha sonra küçük parçalara bölüp preste sıkın ya da rendeleyip bir tülbentin içine koyun. Tülbentten sıkarak çıkaracağınız meyve suyunun çok olmamasına özellikle özen gösterin. Çünkü meyve içindeki vitaminler durunca özelliklerini kaybederler.
Bebeğinize ikinci ayda elma, portakal, şeftali ve havuç suyu verebilirsiniz.
İnek sütü:
Sütü olmayan anneler bu aylarda inek sütünü doğrudan doğruya sulandırmadan bebeklerine verirlerse, bu süt çocukta bazı sindirim bozukluklarına yol açabilir. O yüzden ilk üç ay içinde bebeğinize vereceğiniz inek sütünü kaynatıp su ile sulandırmalı ve içine şeker katmalısınız. Çocuğunuza ilk iki ay yarı süt yarı su, üçüncü ay ise, iki ölçü süte bir ölçü su koyarak hazırlayacağınız mamayı vermeniz uygun olur.