Tansiyon Aletleri Çeşitleri

Tansiyon Aletleri Çeşitleri, Dijital Tansiyon Aleti, Tansiyon Ölçer

Tansiyon Ölçme, Tansiyon Cihazları, Mekanik Tansiyon Aleti

1. Riva - Rocci Tansiyon Aleti

Sütun şeklinde civalı manometresi, lastik hortumları, pompası ve manşeti vardır. Civa tüpünün bir tarafında mm cinsinden civa basıncını gösteren 0-300 arasında rakamlar vardır.

Civalı manometre düz zemin üzerine konur. Civa 0 çizgisindedir. Civalı manometre tam göz hizasından okunacak şekilde bir yüksekliğe yerleştirilir.
Civalı tansiyon aletleri, kan basıncını en doğru ölçebilen araçlardır.

2. Vaköz Tansiyon Aleti (Vaquez)
Yuvarlak metal bir manometresi vardır. Gösterge rakamları dairesel ola­rak sıralanır. Hava ile genleşen ibre sistemi vardır. İbrenin gösterdiği rakamlar tansiyonun maksimum ve minimum rakamlarıdır.
Tansiyon ölçmeden önce, ibrenin (0) da olmasına dikkat edilmelidir. Zaman zaman doğru ölçüp ölçmediği kontrol edilmelidir.

3. Oscillometrioue Tansiyon Cihazı (Osilometrik)
Osilometrik aleti tansiyon ölçümü yanında damar fonksiyonlarını da ölçmeye yarar. Titreşimlerin kaydedilmesi esasına dayanan bir ölçümdür.

4. Dijital Göstergeli Tansiyon Cihazları

Bu aletler elektroniktir. Kol manşetti olanları ve parmaktan kan basıncını ölçen tipleri vardır. Göstergeleri dijital rakamlıdır.Elektronik tansiyon aletleri tansiyonu ve aynı zamanda nabız sayısını da gösterirler. Pil veya akü ile çalıştığından her zaman güvenilir sonuçlar ver­meyebilir.