Selulit Tedavi Yontemleri

Murad Gıda Piramidi, Selülit Tedavi Yöntemleri

1990'larm başlarında ABD Tarım Bakanlığı uzun süredir referans olarak alınan dört gıda grubunu (et, süt ürünleri, baklagiller, meyve ve sebzeler) revize ederek daha dengeli ve sağlıklı bir gıda piramidi oluşturdu. Ben de piramidi selülitleri yok etme ve gençliği geri ka­zandırma yönünde değiştirdim. Piramidim genel olarak pürüzsüz, çukursuz basenler, daha iyi bir nemlendirme sistemi, sıkı ve genç dokular ve tüm vücutta genel bir sağlık durumu sağlamak için ye­meniz gerekenler ve benzer miktarlar hakkında bilgi verecek. Piramit su prensibine dayanıyor.

Geleneksel gıda piramidinden farklı olarak benim piramidimde pro­tein grubunda kırmızı et, yüksek doymuş yağlı etler ve tam yağlı süt ürünleri; baklagiller grubunda karbonhidratlar veya yüksek kalorili rafine şekerler ya da sağlıksız yağ-sıvıyağlara yer verilmemiştir. Asla hamburger, Camembert peyniri ya da çikolata yiyemeyeceğini­zi söylemiyorum. Ancak yapabildiğiniz oranda sağlıklı selülitle sa­vaşan alternatifleri tercih etmenizi öneriyorum. Piramide ne kadar uygun beslenirseniz o kadar başarılı olursunuz.

Meyveler ve Sebzeler

Piramidin tabanını - beslenmenizin temeli - meyveler ve sebzeler oluşturur. Bu yiyeceklerden diğer tüm yiyeceklere oranla daha fazla tüketmelisiniz: Günde 3 veya daha fazla porsiyon meyve ve 4 veya daha fazla porsiyon sebze. Bu yiyecekler vücudunuzun ihtiyaç duy­duğu antioksidanlar bakımından zengindir.
Ayrıca vücudunuzun karbonhidratları, yağları ve proteinleri kulla­nılır hale getirmek için işleme tabi tutan ve DNA ve yeni hücreleri birleştiren eser mineralleri ve B vitaminlerinin çoğunu içerir. Meyve ve sebzeleri mümkün olduğunca çiğ tüketin. Sebzeleri pişirecekseniz besin değerlerini korumak için buharda pişirin ya da az miktar­da haşlayın. Mikrodalga fırın kullanmayın, besin değerinin yüzde 90'ınm kaybolmasına neden olur. Meyve ve sebzeler ayrıca vücudu­nuz için en iyi su kaynaklarındandır.

Tahıllar

Bir sonraki adım pirinç, makarna ve hububatlardan oluşur. Bu yiye­cekler vücudunuzun beslenmenizde aldığı karbonhidrat, yağ ve pro­tein gibi besinleri kullanılır hale getirmesini sağlayan önemli vitamin ve mineraller içerir. Günde 4-8 porsiyon tahıl tüketmeniz gerekir. Beyaz pirinç yerine esmer pirinci, diğer seçenekler yerine tam buğday makarnası be tam buğday ekmeklerini tercih edin.

Protein

Protein bakımından zengin yiyecekler - omega-3 yönünden zengin balık, tavuğun beyaz eti, yumurta, soyalı yiyecekler, yağsız ya da az yağlı süt ürünleri ve fasulye - amino asitlerin büyük kısmı için kay­nak oluşturur. Vücudunuza; dermisi ve damarları sıkı, güçlü ve pü­rüzsüz tutmaya yarayacak kolajen ve elastin yapabilmesi için gerekli hammaddeleri sağlar. Günde 4-6 porsiyon tüketin.

Yağlar

Herkes beslenmede yağa ihtiyaç duyar, ama normalde tüketilen kada­rı ya da normalde tüketilen türüne değil. Kendinizi günde 3-4 porsi­yonla sınırlı tutun. "Sağlıklı" yağlar omega-3, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri, ketentohumu yağı, sızma zeytinyağı, canola yağı, doğal yemiş yağları ve fındık yağı gibi doymamış yağlardır.
Bu "iyi" yağlar vücudunuzu nemli, donanımlı, genç ve sağlıklı tutar.

Gıda takviyeleri

Piramidin en üstünde gıda takviyeleri bulunur. Bunlar vücudun pü­rüzsüz bir cilde sahip olabilmesi için gerekli saf besinlerden oluşur. Genelde beslenme ile antioksidan, anti enflamatuvar, glukosamin, le-sitin, temel yağ asitleri, B vitaminleri ve eser minerallerini yeterli dü­zeyde alamayız. Her gün selülit savaşçıları içeren gıda takviyesi al­mak cildinizdeki kusurlardan kurtulmanın en önemli adımını oluştu­rur.