Birinci Kaburga
bütün kaburgaların en genişi ve en kısası olup yukarıdan aşağıya basıktır, bundan dolayı yüzünün biri yukarıya öbürü aşağıya, kenarların biri ise konveks olup dışa, öbürü konkav olup içe bakmaktadır. Yukarı ve biraz öne bakan üst yüzünde, iç kenara yakın ve onun ortasının biraz önünde bulunan çıkıntıya Lisfranc tüberkülü denmektedir, üzerine ön skalen kas yapışır. Bu çıkıntı önünde ve arkasında genişçe fakat derin olmayan iki oluk vardır. Piyeste, öndeki içinde vena subclavia arakadaki içinde arter'a subclavia bulunur. Bu kaburgada sulcus costae olmadığı gibi arka ucundaki başçık bir yüzeyli ve boynu da yukarıdan aşağıya basıktır.
İkinci Kaburga
Bu kaburganın yüzleri eğik olup ne birinci gibi yatay ne de diğerleri gibi dikeydir. Dış yan yüzünün ortalarına doğru görülen pürtüklü yüzeye, ikinci kaburga pürtüğü (tuberositas costae secunda) denir ki buraya orta ve arka skalenler yapışır. Bu kaburgada da sulcus costae yoktur.
Onbirinci ve Onikinci Kaburgalar
Bunlarda kaburga tüberkülü olmadığı gibi başçıklarında yalnız bir eklem yüzeyi vardır. 12 nci kaburganın ise ne kaburga oluğu ne de kaburga açısı vardır. Bu sonuncu kaburganın uzunluğu çok değişiktir, çok kısa olduğu gibi 14 cm. kadar da olabilir.
Kemikleşme; Kaburgaların ilkel noktaları omurlar gibi, intrauterin hayatın 50 ilâ 60 inci günü cismin 2/3 ön kısmı ile 1/3 arka bölümü üzerinde görünür.
İkincil noktalar tüberküllerde ve başçıkta olup 16 ncı yaşa doğru gelişir.
Kıkırdak kaburgalar; Kıkırdak kaburgalar, kemik kaburgaların ön uçlarında bulunurlar, önden arkaya basık olduklarından, konveks bir ön yüz konkav bir arka yüz; üst ve alt iki kenar, bir iç uç bir de dış uç gösterir. Sonuncusu kemik kaburgaların ön ucundaki çukurluğa gömülüdür.
İlk yedi kıkırdak kaburganın iç uçları sternum ile eklem yaparlar 8, 9, 10 unculardan her biri bir üstteki kıkırdak kaburga ile birleşir. 11, 12 ncilerin iç uçları ise serbesttir, kıkırdak kaburgaların uzunlukları birinciden yedinciye kadar fazlalaşır, ondan sonra azalır.
Kıkırdak kaburgaların doğrultuları da değişiktir; ikinci ve üçüncü hemen enine durumda oldukları halde birinci aşağıya ve içe diğerleri aşağıya ve dışa eğiktir.