İnterval Antrenman
Çok kısa süreli, maksimum eforla yapılan bir kaç kasılma ve ardından yine oldukça kısa bir dinlenme periyodu ile yapılan çalışma tarzına interval antrenman denir. Bu çalışma anaerobik gelişme çalışmalarının temelini oluşturur. İnterval antrenmanda, dikkat edilecek en önemli nokta, kısa süreli maksimal kasılmaların, spor branşlarına uygun ve yarışmadaki temposuyla, yani yeteri kadar hızlı yapılmasıdır. Böylece kasların anaerobik kapasitelerinde artışla birlikte, o spor branşına özgü motor becerilerin de gelişmesi sağlanmış olur. interval antrenmanda, egzersiz gruplarının süresini birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar uzatmak olasıdır. Bu süreyi sporcunun gereksinimine ve koşullarına göre belirlemek en uygunudur.
İnterval Antrenman Metodu
Bu metot ile dayanıklılık daha ekonomik ve daha hızlı olarak sağlanır. Çalışmalarda esas nabzın dakikada atım sayısı 120-180 arasında değişmelidir. Çalışma anında nabzın sayısı 180'e erişirse dinlenme verilir. 120 nabız atımında ise çalışmalara yeniden başlanır.
İnterval Sprint
Atletlerin 3 mil (4800 m) mesafede 80 m. sprint 50 m jog şeklinde yaptığı antrenman metodudur. Örneğin; 400 metrenin üzerindeki çalışmalar için atlet 4x40 m. sprint, her sprintten sonra 50 m jog ve her set 12 dk yapılır. 12x4x40 m. İlk birkaç sprintten sonra kas yorgunluğu oluştuğundan atlet diğer tekrarlarda en yüksek süratte gelemeyebilir. Bu sebepten ve uzun mesafeli antrenman seanslarındaki (3 mil kadar) bu tip çalışmalar aerobik sistemin gelişmesi için uygun çalışmalardır.