Göz Ağrısı Yanması Tedavisi

Göz - Göz Ağrısı Nedenleri

Göz Sağlığı
Göz ağrıları, çok çeşitli ve ıstırap verici­dir. Bazıları pek ciddi olmayıp, kısa sürede geçer. Fakat göz hastalıklarının pek çoğu, görme duygusunu etkileyebilir.
Bir göz ağrısı halinde, göz doktoruna da­nışın ve uzman tarafından tavsiye edilmedik­çe, kesinlikle herhangi bir göz damlası kul­lanmayın.

Göz yanmaları

Gözlerdeki katılgan doku yanmaları, da­ha çok kış mevsiminde görülür, özellikle gü­neşin, kar tabakası üzerinde yansıması tehli­keye yol açabilir.
Kar körlüğü, göze kum kaçmış gibi bir hisle başlar; bunu ışıkta gözleri acamama hali izler. Bazen göz kapaklarında ödem de gö­rülür

Göz Yanmaları ve Tedavisi

36 ile 48 saat arasında, karanlık veya loş bir yerde gözlerinizi dinlendirin. Soğuk su emdirilmiş pamukla göz kapaklarına kompres yapın. Göz doktorunun tavsiye­si olmadan, kesinlikle damla kullanma­yın. Ağtabakanın tehlikeye maruz kalma­ması için, kara camlı gözlük olmadan, hiçbir ışığa bakmayın.

Göze kaçan yabancı cisimler (sinek, toz, kurum) çok rahatsız edici olmakla birlikte, kolay çıkartılır. Zorlanmadan erişilecek yer-deyse, mendilin ucuyla veya kompresle çıkartılabilir. Pamuk kullanmayın; çünkü zerrecik­leri sıkıntıyı daha da artırır. Cismi çıkartamazsanız, ısrar etmeyin; çünkü göze saplana­bilir ve göz doktoruna gitmek gerekir.
Parçalanıp dağıtabilecek malzeme karşı­sında çalışanlar, daima koruyucu gözlük kul­lanmalıdır.