Migren Hastaligi Tedavisi Bitkisel Tedavi

Migren Hastalığı, Migren Tedavisi Şifalı Bitkilerle

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Lavanta çiçeği, Melek otu, Fesleğen, Böğürtlen, Biberiye, K. Şeker

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Lavanta çiçekleri kaynar suda demlendikten sonra süzülür. El­de edilen sıvıdan yatmadan önce baş ve boyun kısmına masaj yapılır.

Melek otu ve fesleğen kurutulduktan sonra dövülerek ezilir. Elde edilen karışım süzüldükten sonra dinlendirilir. Dinlendirilen sıvı­ya şeker ilâve edilerek, şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şerbetten yatmadan önce bir bardak içilir.

Böğürtlen yemişinin olgunlarından bir avuç, biberiye bitkisi­nin yaprakları ile birlikte yarım saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan, ıslatılan pamuklu bir bezle alın ve şakaklara masaj ya­pılır.

Mide Usutmesi Bebeklerde Tedavisi

Mide Üşütmesi, Çocuklarda Mide Üşütmesi Tedavisi Bitkisel Tedavi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Havlican, Yabani yulaf, Yıldız çiçeği (Ayı kulağı), Şam fıstığı, Zencefil, Kuşburnu pekmezi

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Havlican bitkisinin kökü, dövülüp ezildikten sonra yıldız çi­çekleri ile birlikte on beş dakika süre ile suda kaynatılır. Süzülerek el­de edilen posaya yulaf unu karıştırılarak lapa kıvamına gelinceye ka­dar yoğrulur. Hazırlanan lapa, yatmadan önce ısıtılarak midenin üze­rine konup sarılır.

Havanda dövülerek ezilen şam fıstıkları, süt otu ile birlikte ya­rım saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, şurup kıvamı­na gelinceye kadar, kuşburnu pekmezi ilâve edilerek karıştırılır. Ha­zırlanan şuruptan, rahatsızlık süresince günde üç fincan ısıtılarak içi­lir

Mide Sismesi Migde Sismesi Bitkisel Tedavi

Mide Şişmesi, Miğde Şişmesi Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Isırgan tohumu, Sarımsak, Sumak, Arpa, Papatya, Bal

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Isırgan tohumu, közde pişirilmiş sarımsak ile birlikte dövüle­rek ezilir. Ezilen karışıma, macun kıvamına gelinceye kadar, sumak ilâve edilerek süt ile yoğrulur. Rahatsızlık süresince, hazırlanan bu macundan günde üç-beş çorba kaşığı yenir.

Isırgan tohumu, haşlanmış arpa taneleri ile birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar bal ilâ­ve edilerek karıştırılır. Hazırlanan muhallebiden, rahatsızlık süresince yemek aralarında yarım kâse yenir.

Papatya çiçekleri üzerine kaynar su dökülerek yarım saat sü­reyle demlenmeye bırakılır. Sıkılarak elde edilen sıvıya, şurup kıva­mına gelinceye kadar, bal ilâve edilerek karıştırılır. Hazırlanan şerbet­ten tedavi süresince günde üç bardak içilir.

Mide Kanamasi Tedavi Bitkisel Tedavi

Mide Kanaması Tedavi, Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Patlıcan, Pirinç, Ekşi nar, Susam, Sefercel çiçeği, Badem unu, Sirke, Pekmez

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Patlıcan bir gün süre ile sirkeli suda bırakılarak dinlendirilir. Dinlendirilen patlıcan dilimlenerek pirinçle birlikte suda pişirilir. Sı­kılarak elde edilen posa, lapa kıvamına gelinceye kadar dövülmüş ek­şi nar taneleri ile karıştırılarak yoğrulur. Rahatsızlık süresince hazırla­nan lapadan bol bol yenir.

Hastalık süresince ekşimiş nar, bal ve hazırlanan pirinç çorba­sı bol bol yenir.

Susam daneleri, sefercel çiçeği ile birlikte dövülerek ezilir. El­de edilen karışım, sirkeli suda pişirildikten sonra sıkılarak süzülür. Sü­zülen posa, macun kıvamına gelinceye kadar badem unu ilâve edile­rek pekmezle yoğrulur. Hastalık süresince, bu macundan yemeklerden sonra iki çorba kaşığı yenir.

Mide Bulantisi İcin Bitkilerle Tedavi

Mide Bulantısı İçin, Çocuklarda Mide Bulantısı Bitki, Bitkisel Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Dere otu, Misk otu, Güneş gülü (çiğ otu), Limon kabuğu, Nane, Aslanpençesi otu, Şeker, Damla sakızı otu

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Damla sakızı çiçekleri, dere otu tohumlan ile birlikte demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışımdan, bulantı esnasında bir fin­can ısıtılarak içilir.

Hazırlanan misk otu tentüründen, üç-beş damla kesme şeker üzerine damlatılır. Bulantı esnasında, hazırlanan tentürlü şeker ağıza alınarak emilir.

Kurutulmuş güneş gülü, kaynar suda demlendikten sonra sıkı­larak süzülür. Süzülerek elde edilen sıvıya rendelenmiş limon kabuğu ve dövülmüş nane ilâve edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu karışım­dan, bulantı esnasında bir fincan içilir.

Aslan pençesinin kök ve yapraklan, kaynar suda yarım saat sü­re ile kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan, rahatsızlık süresince kahvaltıdan önce bir fincan içilir.

Mide Karin Agrisi Bitkisel Tedavisi

Mide Ağrısı, Mide Karın Ağrısı İçin Bitkilerle Tedavi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Amber kabuğu, Ağulu kök,. Atkuyruğu otu, Amberbaris, Papatya tohumu, Bakla unu

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Amber kabuğu ve ağulu kök yarım saat süre ile suda haşlandık­tan sonra süzülür. Elde edilen sıvıya dövülmüş papatya tohumu ilâve edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu ka­rışım tatlandırılmadan ve rahatsızlık süresince yemeklerden sonra bir fincan içilir.

Atkuyruğu kökü veya meyveleri ince ince kıyılarak demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba doldurularak dinlendirilir. Dinlendi­rilen bu sıvıdan rahatsızlık süresince sabah ve akşam birer fincan içilir.

Amberbaris meyveleri ezilerek posa haline getirilir. Elde edilen posaya, bakla unu ilâve edilerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğ­rulur. Hazırlanan macundan yemeklerden önce günde üç kaşık yenir.

Liziz Ates Dusmesi Hastaligi Tedavisi

Liziz, Ateş Düşmesi, Ateşin Düşmesi Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Lonas çiçeği, Su teresi, Şevket otu, Okaliptüs, Sirke, Şeker

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Lonas çiçekleri toplanıp kurutulduktan sonra üzerlerine kay­nak su dökülerek demleme sağlanır. Süzülerek elde edilen sıvı şerbet kıvamına gelinceye kadar şeker ilâve edilerek karıştırılır. Hazırlanan bu şerbetten günde üç bardak içilir.

Su teresi otu ile şevket otu, sirkeli bir kapta bir gün süre ile emilmeye bırakılır. Sıkılarak elde edilen sıvıdan yemeklerden önce iki çorba kaşığı içilir.

Okaliptüsün yapraklan kıyıldıktan sonra, yirmi dakika süre ile kaynar suda bekletilir. Süzülerek elde edilen sıvıdan hastalık süresin­ce yemekten önce ve sonra yarımşar fincan ısıtılarak içilir.

Linit Mide Sismesi Hastaligi Tedavisi

Linit, Mide Şişmesi Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Rezene, Kızıl kantaron, Nane, Biberiye, Papatya, Menekşe

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Rezene bitkisinin yaprakları, kızıl kantaron çiçekleri ile birlikte demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı ağzı kapanan bir kaba dolduru­larak kırk sekiz saat süre ile güneş görmeyen serin bir yerde bekleti­lir. Arada bir çalkalandıktan sonra bu karışımdan, yatmadan önce bir fincan içilir.

Nane yaprakları ile biberiye bitkisinin çiçekleri, birlikte on da­kika süre ile sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı, ağzı ka­panan bir kaba konarak serin bir yerde bir gün bekletilir. Bekletilen sı­vı, tekrar süzüldükten sonra bu karışımdan günde üç fincan içilir.

Papatya veya menekşenin kurutulmuş çiçekleri havanda dövü­lerek elenir. Elenen toz, kaynak suda on dakika süre ile bekletildikten sonra, ince bir tülbentte süzülür. Süzülerek elde edilen sıvıdan kahval­tıdan önce bir fincan içilir.

Liken Deri Hastaligi Bitkilerle Tedavisi

Liken Hastalığı (Zorunlu Kaşıntı) Liken Deri Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Dulavrat otu, Ebegümeci, Ardıç meyvesi, Kırlangıç otu, Susam yağı, Gül suyu

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Dulavrat otu, ebegümeci ve ardıç meyveleri yarım saat kayna­tılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan rahatsızlık süresince günde üç fin­can içilir.

Cilt sabunla yıkanıp temizlendikten sonra, vücut günaşırı su­sam yağı ile ovulur ve kaşınan mahale kırlangıç otu melhemi sürülür.

Kırlangıç otunun yaprakları kurutulduktan sonra dövülerek toz haline getirilir. Elenen toza, krem kıvamına gelinceye kadar susam ya­ğı ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan krem gül suyu ile birlikte hasta mahale sürülür.

L ve M Harfleriyle Hastaliklar ve Tedavisi

Liken Deri Hastalığı (Zorunlu Kaşıntı) Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Linit Mide Şişmesi Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Liziz Ateş Düşmesi Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Mide Karın Ağrısı Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Mide Bulantısı Tedavisi İçin Bitkisel Tedavi

Mide Kanaması Hastalığı Bitkisel Tedavisi

Mide Şişmesi Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Mide Üşütmesi Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Migren Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi