Frengi Hastaligi Tedavisi Bitkilerle Alternatif Tip

Frengi Hastalığı Bitkisel Alternatif Tıp Tedavisi Bitkilerle

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Su teresi otu, Kuru üzüm, Çöp-i çini, Meyan kökü, Karanfil, Havlican, Süt

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Kurutulmuş su teresi otu dövülerek toz haline getirilir. Hazır­lanan bu toz siyah kuru üzümle birlikte suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen posa, meyan kök tozuyla karıştırılarak macun kıvamına gelin­ceye kadar yoğrulur. Nohut iriliğinde hazırlanan haplardan günde üç-beş tane yutulur.

Çöp-i çini, meyan kökü ve kuru üzümle birlikte suda kaynatı­lır. Süzüldükten sonra elde edilen karışımdan, tedavi süresince sabah­ları aç karına bir bardak içilir.

Karanfil ve havlican kurutulduktan sonra dövülerek toz haline getirilir. Elenen toz peynir suyuyla karıştırılır. Elde edilen karışımdan yemek arası iki çorba kaşığı alınır.

Fitik Tedavisi Alternatif Tedavi Bitkisel

Fıtık Tedavisi, Alternatif Tıp Fıtık Tedavi, Bitkisel Fıtık Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Soğan, Nar kabuğu, Mazı, Servi kozalağı, Çam, Kasnı otu, Selvi

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Nar kabuğu, mazı ve servi kozalağı soğanlı suda kaynatılır. Sü­züldükten sonra elde edilen lapa, fıtık üzerine konarak sarılır.

Çam ve selvi dalları bir saat müddetle suda kaynatılır. Süzüle­rek elde edilen sıvı dinlendirildikten sonra tedavi süresince yemek ' araları bir fincan içilir.

Çam ve servi kozalağı dövülerek ezilir. Elenen karışım sıcak suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Elde edilen lapa, yakı kıvamına ge­linceye kadar pişmiş soğanla birlikte yoğrulur. Hazırlanan yakı fıtık mahaline konarak sarılır.

Kasnı otunun yapraklan sıcak suda demlenir. Suyu süzüldük­ten sonra elde edilen posadan aç karma bir çorba kaşığı yenir.

Felclerden Korunma Yontemleri Yolu

Felçlerden Korunmak İçin

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kekik otu, Küçük kuşata otu, Limon, Lavanta çiçeği, Defne yağı

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Küçük kuşuta bitkisinin tohumları pişirildikten sonra sıkılarak süzülür. Elde edilen posa defne yağı ile karıştırılarak lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan lapa yemek aralarında bir çorba kaşığı yenir.

Kekik demlemesinden süzülerek elde edilen sıvı banyo suyuna ilâve edilir. Hazırlanan bu karışımla on beş günde bir banyo yapılır.

Limon veya portakal suyundan hazırlanan şerbet bol bol içil­melidir.

Lavanta çiçeklerinin demlenmesinden elde edilen sıvı banyo suyuna ilâve edilir. Hazırlanan bu karışımla sık sık banyo yapılır.

Yuz Felci Tedavi Tedavisi Yuz Felcinin

Yüz Felci Tedavisi, Yüz Felçi Şifalı Bitkilerle Tedavileri

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Nezle otu, Beyaz çam fıstığı, Lavanta çiçeği, Zeytinyağı, Sirke

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Nezle otu, zeytinyağı ile pişirilir. Tülbentten süzülerek elde edilen sıvı tedavi süresince ve sık aralarla felçli olan yere masaj yapı­larak uygulanır.

İnce ince kıyılmış nezle otu kökü, sirke dolu bir şişede bekle­tilir. Süzülerek elde edilen sıvı felçli yüze masajla tatbik edilir.

Ezilerek hazırlanan beyaz çam fıstığı zeytinyağı ile yoğrularak melhem kıvamına getirilir. Elde edilen bu melhemden felçli bölüme günde iki kez masaj yapılarak sürülür.

Lavanta çiçeği, sirke içine bırakılarak iki gün dinlendirilir. Tülbentten geçirildikten sonra, elde edilen lapa felçli yüz üzerine ma­saj yapılarak sürülür.

Dil Felci Hastaligi Tedavisi Sifali Bitkiler

Dil Felci Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Lavanta çiçeği, Nezle otu, Zencefil kökü, Sarımsak, Sirke

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:


Sirke içinde bekletilen lavanta çiçeği süzülerek ezilir. Elde edi­len lapadan dil üzerine sürülür.


Suda kaynatılan zencefil köküyle sarımsak süzüldükten sonra ezilir. Hazırlanan lapadan tedavi süresince dil üzerine sürülür.


Sirke içinde bekletilen nezle otu kökünün süzülmesinden elde edilen sıvı ile, ağız sık sık çalkalanır.

Eklem İltihabi Eklem İltihap Tedavisi

Eklem İltihabı, Eklem İltihapları Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Civan perçemi, Kedi otu, Ayrık otu, Karanfil, Sığırkuyruğu otu

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Civan perçemi otu kaynar suya bırakılarak demleme yapılır. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı bir gün dinlendirilir..Tedavi süre­since hastaya bu sıvıdan günde iki fincan içirtilir.

Sığırkuyruğu otu sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen sı­vı banyo suyuna karıştırılır. Tedavi süresince bu karışımla banyo yapı­lır.

Dövülerek ezilen ayrık otu kökü elenir. Elde edilen toz karan­fil tohumu ile birlikte saf suda demlenir. Süzülerek elde edilen karışım tekrar ısıtıldıktan sonra tatlandırılmadan günde hastaya bir fincan içir­tilir.
Kedi otunun kurusu dövülerek ezilir. Elendikten sonra yarım saat kaynar suda bekletilir. Süzülerek elde edilen sıvı tatlandırılma­dan, hastaya günde üç fincan içirtilir.

El ve Ayak Titremesi Sendromu Tedavisi

El ve Ayak Titremesi, El Kol Titremisi Sendromu Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Karanfil, Tarçın, Kantaron çiçeği, Akır-ı karha, Karabaş otu, Çavdar – Bal

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Karanfil, tarçın, kantaron çiçeği ve akır-ı karha aynı kapta demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen posaya macun kıvamına gelinceye kadar çavdar unu ve bal ilâve edilerek yoğrulur. Elde edilen macundan fasulye iriliğinde haplar yapılır. Bu haplardan günde üç-beş tane yutulur.

Hatmi kökü ezildikten sonra suda kaynatılarak süzülür. Elde edilen sıvı bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar ka­rıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan sabahları bir fincan içilir.

Karabaş otu kaynak suda demlendikten sonra süzülür. Elde edilen sıvı bal ile tatlandırılarak şurup kıvamına gelinceye kadar ka­rıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan, tedavi süresince sabah ve akşam bir fincan içilir.

Egzama Bitkisel Tedavisi Bitkilerle Egzema

Egzama İçin Şifalı Bitkiler, Egzema Bitkisel Tedavi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Kuzukulağı, Şahtere otu, Üzerlik otu (mahmur çiçeği), Huş ağacı; Papatya, Sirke

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Bitkisel Egzama Tedavisi. Kuzukulağı, şahtere otu sirkeli suda kaynatıldıktan sonra süzü­lür. Elde edilen bu karışım gün boyu dinlendirildikten sonra sabahları aç karına bir bardak içilir. Aynı zamanda bu karışıma papatya yağı ilâ­ve edilerek el ve ayak banyosu yapılır.

Üzerlik otu tohumu, kaynar suda on dakika kadar bekletilir. Süzülerek elde edilen sıvıdan tedavi süresince yatmadan önce bir çay bardağı içilir.

Egzemanın Bitkisel Tedavisi Süresince, yağmur yağmadan önce toplanan huş ağacı yaprakları vücudun egzamalı yerine sarılır.

E ve F Harfleriyle Sifali Bitkilerle Tedavi

Egzama Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

El ve Ayak Titremesi Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Eklem İltihabı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Felçler: Dil Felci Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Felçler: Yüz Felci Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Felçlerden Korunma Şifalı Bitkiler İle

Fıtık Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Frengi Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi