Kalp Damar Hastalıkları

Kalp damar hastalıkları

Göğüs kafesinin içinde, kalp, akciğerler ve büyük kan damarları bulunur. Ancak göv­deyle ilgili "acil durumlar", bazen belirgin organların dışından kaynaklanır. Örneğin had bir kalp-damar hastalığı, gövdeden çok uzak bir yerde tezahür eder. Aynı şekilde yemek borusu, mide ve karaciğer de diyaframın altında bulundukları halde, had bir hastalığın sebebi iseler, "gövde "de bir acil durum yaratabilirler.

Anjindöpuatrin - Anjin Belirtileri, Anjin Hastalığı

" Anjindöpuatrin krizi genellikle bir çaba sarfından sonra meydana gelir ve iki meme arasındaki bir ağrı ile kendisini belli eder. Ağ­rı, sıkıcı, bunaltıcı, gövdeyi iki mengene ara­sına alınmış gibi hissettiren türdendir. Ağrı, yayılarak boyna ve sol kola, bileğe kadar uza­nır. Kişiyi, gösterdiği çabayı terketmeye zor­lar ve çaba gösterilmeye devam edilirse, aynı yeğinlikle başlar. Trinitrin gibi bazı ilaçlarla hemen sakinleşir.

Anjindöpuatrin (Anjin) nedir? Gösterilen bir ça­ba sırasında, kalbin yeterince oksijen alama­dığım gösteren bir alarmdır. En yaygın nedeni de, kalp damarlarının çapının daralmasıdır.

Anjindöpuatrin (Anjin) Tedavisi ve Yapılması gereken

Kontrol altına alınıp tedavi edilmez­se, anjindöpuatrin miyokard enfarktüsü­ne kadar uzanabilir. Tedavi, yaşam tarzı­na yeniden bir çeki düzen vermektir. Ya­ni beslenme rejimini değiştirmek, nice­lik ve nitelik olarak başka bir yol seçmek­tir. Düzenli bir doktor kontrolü ve ilaçla­rın alınması, hastayı rahatlatır. Nöbetler sıklaşır ve ilaçlara yanıt vermezse, dok­tor uyarılmalıdır.
Anjindöpuatrin tedavisi gören kişide krizlerin süre ve şekil değiştirmesi, dok­torun hemen uyarılmasını gerektirir.