Rahim Kanamalari ve Donmesi

Rahim dönmesi, Rahim Kanamaları

Bezleri besleyen atar ve toplardamarlarla, sinirlerden biri burulacak olursa, meyda­na gelen boğulma, oksijensizlikten yumurta­lığın yavaş yavaş ölümüne sebep olur. Olduk­ça ağrı verici bir olaydır.

Rahim Dönmesi Tedavisi ve Yapılması gereken

Rahim ters dönmesi durumunda, Acil ve doğru bir teşhis gereklidir; çünkü tıbbi bir müdahale, bezin yeniden damar sistemini tesis edebilir. Çok geç konacak bir teşhis, yumurtalığın ölümü­ne ve alınmasına yol açacaktır. Sancı, bir şok durumu yaratacak olursa acil yardım isteyin.

Rahim kanamaları

Rahim içi kanama, Aybaşı kanamaları, kan kaybı olayı olup, gerçek anlamda kanama sayılmaz. Aybaşı ka­namaları dışında veya meponozdan sonra gö­rülen bütün rahim kanamaları, mutlaka dok­tor muayenesi gerektirir. Zamanımızda bazı gebelikten korunma ilaçlarının da aybaşı ka­namaları dışında rahim kanamalarına sebep oldukları bilinmektedir.

Rahim Kanaması Tedavisi ve Yapılması gereken

Rahim kanamaları durumunda Her ne olursa olsun, bir uzman dok­tora görünün. Kanamadan sonra şok ha­li de görülürse acil yardım isteyin. Bu arada sırt üstü sıcağa uzanıp, endişelenmeden bekleyin. Özellikle su içmeyin; çünkü bir genel anestezi uygu­lamak gerekebilir.