Kan Tükürme Nedenleri

Kan tükürme, Kan Tükürme Nedenleri

Az miktarda kan tükürmek, acil müdaha­le gerektirmez. Ancak ihmal de edilmemeli­dir. Bir öksürük nöbetinden sonra avuçla kan tükürmek, hasta kadar, çevresindekileri de paniğe kaptırır. Yine doktora bir telefon edip, olayın sebeplerini araştıracak çalışmaları baş­latmak yeterlidir.

Kan tükürmenin boğulmaya sebep olacak ve acil yardım gerektirecek boyutlara erme­si, çok enderdir. Akciğer tıkanması dışında Had akciğer ödemi de tehlikelidir. Özellikle bir göğüs kafesi trav­ması söz konusu ise, akciğerde bir yara açıl­mış olması ihtimali akla gelebilir.

Akciğer enfeksiyonları Antibiyotiklerin bulunmasından sonra sı­radan hastalıklar arasına giren bu tür enfek­siyonlar, zayıf kişilerde inatçı ve kesin öksü­rükle, balgamla ortaya çıkar. Bazı soluma güçlükleri de görülebilir. Enerjik ve uzun sü­reli bir antibiyotik tedavisinden sonra büyük çoğunlukla tedavi edildikleri halde, yaşlılar­da ve bazı müzmin akciğer hastalarında (müz­min bronşit, müzmin solunum yetersizliği) çok ciddi komplikasyonlara sebep olabilirler. Bazı hallerde ortaya çıkabilecek had solunum yetersizliğinin reanimasyon servisinde tedavisi gerekebilir. Yani solunum yetersizliği çekenlerde akciğer enfeksiyonları çabuk ve enerjik bir şekilde tedavi edilmelidir.

Kızamık ve grip gibi bazı virüs hastalık­ları da, akciğerlerde aşırı enfeksiyona yol aça­bilir. İhmal, kötü sonuçlar doğurabilir. Has­sas kişiler, gribe karşı aşılanmalıdır. Hasta­larda bir uyku veya koma hali, beynin oksijen sıkıntısı çektiğini veya karbo­nik gaz biriktiğini gösterir.

Solunum yetersizliği çeken kişilerde ortaya çıkacak bütün akciğer enfeksiyonları, vakit kaybetmeden, doktora görünmeyi gerektirir.