Kask Takmak Motosiklet

Kasklar, Motorsiklet kask, Kask Kullanımı

Kask, ne zaman takılır? Kask Nedir


Genellikle mo­tosiklet sürücüleri, yarı açık yerde araç kul­lananlar, kask taşımalıdır. Aslında bütün mo­tosiklet sürücülerinin kask taşıması gerekir.

Kask seçimi ve Kask Takmak


Daha kalın ve bir de gözlük taşınmasına gerek bırakmayan kasklar, da­ha emniyetlidir. Soğuk ve yağmurdan da da­ha iyi korur. Daha büyük güvenlik sağlar.
özellikle "uçak" tipi denen kasklar, da­ha hafif olup, şehir içinde kullanışlıdır.
Seçeceğiniz tip hangisi olursa olsun, yek­pare olmasına dikkat edin.
Kask seçerken dikkat etmeniz gereken hu­suslar:


Boyunuza uygun olması ve kulaklarınızı sıkıştırmaması;
9 Gözlüklüyseniz, bunları takmanıza engel olmaması;
Miğferin arka kenarının başınız arkaya kaydığında, ense kemikleriyle temas etmeme­si;
Birinin, belkemiğinizi kırmadan kaskı çı­kartabileceğinizden emin olması.

Kask nasıl çıkarılır?

Travmalı ve belkemiğinin zarar görmüş olmasından endişe edilen her türlü kaza­zede için gereken önlemler alındıktan sonra, kurtarma faaliyetine girişileceği­ne göre, kaza geçiren bir motosiklet sü­rücüsünün de kaskını çıkarmak, tehlike­li bir olay değildir.

Kaskı çıkarmak için, iki kişi gerekir. Birincisi, bütün işlem sırasında yaralının baş-boyun-gövde ekseni muhafaza etme­ye çaba gösterir. Bunu da yaralıyı çene­sinin altından ve ensesinden tutarak sağ­lar. Operasyon sırasında bu tutuş, asla aksatılmamalıdır. Baş-boyun-gövde, bir blok halinde tutulmalıdır. Yanlış bir ha­reket, ölüme sebep olabilir. Bu sırada ikinci kurtarıcı da yavaşça kaskı çıkartır.


Bu nedenle kask alan motosikletçiler kaskın başlarından kolayca çıkıp çıkma­dığını kontrol etmelidir. Bunun İçin boy­nu bükmemek gerekir