Akciger İltihabi Sifali Bitkilerle Tedavi

Akciğer İltihabı Hastalığı Şifalı Bitkilerle Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler: Oğul otu, Nar, Isırgan otu, Misvak ağacı, Devetabanı, Çam fıstığı, Bal, Meyan kökü (Ayı kulağı)

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

Doğadaki bitkileri kullanarak yapılan tedavi yöntemi Oğul otu, ufalanmış nar kabukları ile birlikte on dakika sürey­le suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya, dövülmüş çam fıstı­ğı ilâve edilerek reçel kıvamına gelinceye kadar bal ile yoğrulur. Ha­zırlanan reçelden tedavi süresince günde üç çorba kaşığı yenir.

Isırgan otu tohumları, kıyılmış devetabanı yaprakları ile birlik­te sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışıma marmelat kıvamı­na gelinceye kadar petekli bal ilâve edilerek karıştırılır. Hazırlanan marmelattan, tedavi süresince yemeklerden önce bir veya iki çorba kaşığı yenir.

Kurutulmuş meyan kökü, misvak ağacının kabukları ile birlik­te sert bir zeminde dövülerek ezilir. Ezilen karışım, yarım saat sürey­le suda kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen sıvı bir kaba boşaltıla­rak günboyu dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, bir bardak suya bir fincan karıştırılarak günde üç bardak yemek arası içilir.