Kemik Kanseri Kemik Yumusamasi Osteoporoz

Kemik Kanseri Nedir, Kemik Kanseri Hakkında

Osteosarkom adı verilen habis bir kemik tümörünün varlığı kemik kanserini oluşturur. Genellikle ço­cukların ve gençlerin kol ya da bacak uzun kemiklerinde görülür.

Kemik Kanseri Belirtileri: Uzun kemiklerden birinde osteomiyelitle karıştırılabilen ağrılı bir şişkinlik oluşur.

Kemik Kanseri Tedavisi: Teşhisten sonra yoğun ışın tedavisi uygulanır. Eğer bir ay içinde akciğerlerde ikincil bir odak görülmezse, hasta organ ameliyatla çıkartılabilir.

Kemik yumuşaması (Osteomalasi)

Tıp Dilinde kemik yumuşaması Osteomalasi olarak bilinir.

Çocuktaki raşitizm has­talığın erişkinde görülen bir çeşidi olduğu söylenebilir. Diyet­te kalsiyum ya da D vitamini eksikliği sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır.

Kemik Yumuşaması Belirtileri: Kemiklerde ileri derecede şekil bozukluğu gö­rülür.
Seyri: Çoğunlukla gebe kadınlarda oluşabilen bir hastalık olduğu için, özellikle omurga ve kalça kemiklerinin baskıyla leğen kemiğinde üçgenleşme başlar ve doğumu önler.

Kemik Yumuşaması Tedavisi: Etkenin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Diyete bol miktarda kalsiyum ve D vitamini eklenmelidir.

Osteoporoz Nedir, Osteoporoz Kemik Erimesi

İleri yaşlara özgü bir hastalıktır. Kemiklerin süngerleşerek deliklenmesi sonucu kemiklerde kolayca kırılma olur. Omurgada belirdiği takdirde omurga çarpıklığına yol açar.

Osteoporoz Hastalığı Belirtileri: Kemiklerde şiddetli ağrı oluşumuyla belirlenir.

Osteoporoz Tedavi: Erkek seks hormonlarının bir türevi olan ve kortikosteroidlerden ayrım gösteren anabolizan steroidler ağrıyı kontrol altına alarak hastanın durumunu düzeltir.