Vajinit Nedir Rahim Tumoru Sekil Bozuklugu

Vajinit Nedir, Akut Vajinit Hastalığı


Vajenin trikomonas ya da Candida albicans mik-ro-organizmaları tarafından iltihaplandırılmasıdjr. Erkekte id­rar yolları iltihabına neden olan mikro-organizmalar erkekten kadına ya da kadından erkeğe cinsel birleşimle bulaşır. Çocuk­larda genellikle bakteri ve koküslerin etkisinde görülen karma bir iltihaplanma ortaya çıkar. Yaşlılıkta görülen vajinitin nede­ni çeşiti organizmalardır. Diğer vajinitlerin de etkeni gebelikten korunma için alman ilaçlar ve kullanılan araç-gereçlerdir.


Vajinit Belirtileri: Trikomonas'ın etken olduğu vajinitte sarı bir akıntı vardır. Candida albicans mikro-organizmasının etken olduğu akıntı peynirimsi ve beyazdır. Genellikle bu tür vajinit gebelik sırasında görülmektedir. Her iki akıntıda da kaşıntı vardır.
Vajniit Tedavisi: İlaç tedavisidir. Ancak, hem kadının hem de er­keğin birlikte tedavi görmeleri ve tedavi sırasında cinsel bir­leşimden kaçınılması gerekmektedir.
Korunma: Her iki vajinitte de temizliğe son derece büyük önem verilmelidir.

Rahimde Şekil Bozukluğu, Rahim Şekil Bozuklukları


Rahim normalde bi­raz öne eğik vaziyette durur. Bununla birlikte rahimin fazla­ca öne eğik olduğu ya da arkaya yatık olduğu, durumlar görü­lebilir. Bu durumların doğurmamış kadınlar için önemi yok­tur. Asıl önemli olan doğumdan sonra görülen rahim bozuk­luklarıdır. Doğumdaki zorlamadan ötürü rahim sarkar ve va-jen içine doğru kayar. Aynı zamanda, vajen ön duvarı da ra­himle birlikte kayabilir.
Tedavi: Destekleyici halka uygulanması ya da ameliyat.

Rahim tümörleri, Rahim Tümör


Tümörler selim ya ha habis olabilir, ay­rıca hem rahimde hem de rahim boynunda görülebilir. Rahim boynunda görülen tümörler daha sıktır. Rahimde görülen tümörlere genellikle doğurmamış kadınlarda rastlanır. Rahim boynu kanseri ise çoğunlukla doğurmuş kadınlarda görülür.
Fibroid: Çoğunlukla doğurmamış kadınlarda görülür. Ge­nellikle rahimde olmakla birlikte rahim boynunda da sık rast­lanmaktadır. Fibroid, bağdokusundan oluşmuş selim bir tü­mördür.


Rahim tümörü Belirtileri: Rahim kan dolaşımının değişiminden ötürü âdetlerde aşırı kanama ya da âdet arası kanamalar. Tümö­rün basıncı nedeniyle sancı, idrar zorluğu, varis, ayak bilek­lerinde şişme ve basur memeleri. Kimi vakalarda da akıntı da görülebilir.


Rahim tümör Tedavisi: Fibroidlerin ameliyatla çıkarılması gerekir. Eğer birden fazla fibroid varsa rahimin alınması gerekebilir.