Laksatif Nedir Laksatif Kullanimi Posali Yiyecekler

Bağırsak Hastalıklarında Posalı Yiyeceklerin Önemi

Posalı yiyeceklerle kalınbağırsağın kronik hastalıkla­rı, hatta kanser arasında bir ilişki bulunup bulunmadığını araştıran ilginç bir inceleme yapılmıştır.
Sözü geçen araştırmanın sonuçlarına göre bol selüloz içeren bir diyetle kalınbarsaklardaki birçok hastalık önle­nebilir. Bunlar "Posalı besinler sayesinde, müshil ilaçları endüstrisini bir yana bıraktıracağız" diyor ve kabuğu alın­mamış buğday ekmeği yararlı bir besindir" diye ekliyor­lar. "Bu, sağlık için, isgarayı kesmek gibi bir şeydir".

Doktorların çoğunluğu, böyle bir yaklaşıma katılmak­tadırlar. Fakat yine de, kronik barsak sorunları. bulunan­lar, yüksek posalı rejime girişmeden önce doktorlarına da­nışmalıdırlar.

Bağırsak yumuşatıcı (Laksatif Nedir, Laksatif Kullanımı) etki han­gi meyvalarda bulunur?

Elma, portakal, incir, kuru üzüm, hurma, erik kuru­sunun yumuşatıcı oldukları söylenir.
Kuşkusuz, en iyi laksatiflerden biri, suyun sınırlandı­rılması için tıbbi bir neden yoksa, günde altı-sekiz bardak sudur