Elektrokardiyografi - Elektromiyografi

Elektroensefalografi

Santral sinir sistemindeki kortikal elektriksel aktiviteyi ölçen ve bu sayede atıcılık, dalıcılık, eskrim, havacılık, motorsiklet gibi spor dallarında çok yararlı nörfolojik değerlendirme olanağı veren bir yöntemdir. Boks ve diğer yakın temas sporlarında, şiddetli darbelerden sonra, beyin hasarı olup olmadığının kontrolü amacıyla da kullanılabilir.

Elektrogoniometri (EGM)

Toplam hareket yapısının parçası olarak eklem­lerin açılarının belirlenmesi ve kayde­dilmesi için elektrik akımı kullanılan bir tekniktir. Bu yolla eklemlerdeki hareket­leri ve bu hareketlerin genel hareket yapısıyla olan ilişkilerini araştırmak mümkündür.

Elektrokardiyografi (EKG)

Kalp fonksiyonunun çok önemli bir kaydı olup, kalbin kasılmasını sağlayan elektriksel akımları kaydeder. Kardiak siklus esnasında meydana gelen elekt­riksel deği­şikliklerin grafisi.

Elektromiyografi (EMG)

Kas aksiyon potansiyellerini ve sinir ileti hızlarını ölçmek amacıyla kullanılan ve hareket sistemi­nin iki önemli öğesi, kas ve periferik sinirlerin fonksiyonları hak­kında çok değerli bilgiler veren bir de­ğerlendirme yöntemidir.

Elektrostimülasyon

Kasların dış yü­zeyleri üzerindeki motor noktalardan alçak frekanslı elektrik akımı modaliteleri vermek suretiyle kasları sürekli hareket halinde tutmak ve böy­lece kuvvetlendirmek esasına dayanan bir doping yöntemidir.