Kalca Cikigi Kalca Kemigi ve Eklemi

Kalça Çıkığı

Kalçayı oluşturan kemik­lerin yer değiştirerek birbirinden ayrıl­ması sonucu oluşan ciddi bir kalça yaralanmasıdır. Belirtiler; 1.Yaralanma anında kalça şiddetli ağrı oluşması. 2.Kalçada fonksiyon kaybı. 3.Yaralanan bölgede uyuşukluk. Tedavi; Şok ihti­malini azaltmak için kişiyi sıcak tutun. Yaralı bölgeyi yastıklarla destekleyin. 3.Sık sık sıcak tedavi uygulayın. 4.Sık ve hafif masaj uygulayın, iyileşme süre­si; en az 3 ay iyileşme süresi vardır.

Kalça Eklemi

Kalça kemiği ile uyluk kemiği arasında oluşan bir eklemdir.

Kalça İncinmesi

Kalça bölgesinde deri ve deri altı dokusunun direkt bir darbeyle zedelenmesidir. Belirtiler; 1.Kalçada sert­lik veya şişme. 2.Ağrı ve hassasiyet. 3.Basınç uygulandığında oluşan gerginlik hissi. 4.Kızarıklıkla başlayan daha sonra çürüme ve berelenme denen ka­rakteristik mavi-siyah görünüm olan deri altı renk değişikliği. Tedavi;1.Buz masajı uygulayın. 2. incinmeden 48 saat sonra sıcak tedaviye geçin. 3.Girdap banyosu yapın. 4.Tedavi seansları arasında zede­lenen bölgeyi bandajlayın. 5.Hafif ve sık masaj uygulayın. İyileşme süresi; 1-4 hafta arasında değişir.

Kalça itme

Cimnastikte, kalçayı hızla öne doğru itme eylemi

Kalça Kemiği

Leğeni yanlardan kuşa­tan, geniş ve yassı, fakat çok kuvvetli bir kemiktir. Önde birbirleri ile arkada, ortada ise kuyruk, sokumu kemiği ile birleşerek leğeni oluştururlar. Kalça kemikleri yüksek orandaki kuvvetleri taşıyabilecek bir yapıya sahiptir.