Teknik Nedir Teknik Beceri ve Kondisyon

Teknik Nedir

Belirli bir sportif hareketin, amaca uygun ve ekonomik şekilde ger­çekleştirilmesine denir. Hedeflenen ideal hareketin gerçekleştirilmesi, yani optimal hareket fiilinin sporcu tarafından uygulanmasını sağlayan çözüm yöntemi­dir. Yapılamakta olan spor dalına özgü hareketleri, kusursuz ve en iyi şekilde yapabilmeyi sağlayan psikomotor beceri ve yarışmayı kazanabilmek için taktiğin gerektirdiği davranışlarda bulunmayı sağlayan zihinsel yeteneklerdir.

Teknik Beceri

Bir motorik öğrenme sürecinin ve tüm senzomotorik işlevler­den oluşan karmaşık bir sürecin sonu­cudur.

Teknik Direktör

Bireysel sporda sporcuyu, takım sporlarında çalıştırdığı takımı yapılacak karşılaşmada ne tür bir çalışma planı (taktik) gerçekleştireceği, oyuncu veya oyuncuların karşılaşma­larda nasıl bir görev yapacağını belirle­yen, takımda kimlerin kadroda buluna­cağını tespit eden en yetkili kişidir.

Teknik Kondisyon

Yüksek performans düzeyinde psikolojik, fizyolojik ve ana­tomik uyumun sağlanarak spor dalına uygun denge durumunun korunmasıdır.

Teknik Mükemmellik

En zor müsaba­ka koşulları altında sportif alıştırmanın, hareket yapılarını ekonomik ve mü­kemmel şekilde yapabilme ve maksimal verime ulaşabilmedir.

Teknik Puan

Artistik cimnastik vb. sporlarda, yarışmacının teknik durumu­nu değerlendirmek üzere hakemler tarafından verilen puan.