Selulit Asamalari Hakkinda Bilgiler

Selülit Aşamaları ve Selülit Hakkında Bilgiler

Selülitleriniz olduğu halde onları fark edemiyor olabilirsiniz. Selülitin ilk oluşumları sizin göremeyeceğiniz dermis tabakasında meydana gelir.

1. Aşama

Selülit oluşumundaki başlangıç hareketleri dermis tabakasında mey­dana geldikleri için görünür değildir. Dermisin kalite kaybı selülit oluşumunun ilk safhasını meydana getirir. Etkilenen bölgelerdeki da­marlar parçalanmaya başlar, bu durum da dermisteki kılcal damar ağlarının kaybıyla sonuçlanır. Kalite kaybı devam ettikçe, cilt ihtiyaç duyduğu besinlerin tümünü almaya devam edemez bu da dermis ve epidermisin daha da fazla bozulmasına neden olur. Su, hasar görmüş damarlardan dışarı sızmaya başlar ve atık su şeklinde dokular arasın­da birikir. Yağ hücreleri kendi büyüklüklerinin iki üç katma genleşir ve bir araya toplanmaya başlar. Bu aşamada epidermis hala sağlıklı­dır ve dermis de nispeten sağlığını korumaktadır. Selülite dair hala daha güçlü bir belirtiye rastlanmaz.

Atık su, 1.aşama selülitte de birikmeye başlar. Araştırma merkezimde akne, kırışıklık ve selülit gibi çeşitli rahatsızlıkları olan hastalarla çalışmaktayım. Tüm diğer şeylerin yanında hastalarıma tansiyon, eğik doku oranı, hücre içi ve hücreler arası su seviyesi gibi konularda da testler uygulamakta ve bu seviyeleri de kontrol etmekteyim. Bir hastanın henüz görünür olmasa da biyo-elektriksel özdirenç ana­lizi uygulayarak selüliti olup olmadığını söyleyebilirim. Bu analizde insanın vücudundan çok küçük bir elektrik akımı geçirilir. Akımın ne kadar engelsiz akıp gittiğine bağlı olarak ekipman bize akımın ne ka­darının atık su tarafından engellendiğini gösterir. Atık su miktarının fazla olduğunu gördüğümde selülit öncesi doku hasarının başlamış olduğu belli olur.

2. Aşama

İkinci aşamada dermişin kalite kaybı ileri boyuttadır. Bazı bölgelerde hala kan akımının varlığından söz edilebilirken komşu bazı bölgeler­de kan akım hızında yüksek oranda düşme gözlenir. Yağ hücreleri daha da çok şişmiştir ve aşırı güçsüz bir hal alan dermisten dışarı ve yu­karı doğru itilmeye başlar. Bu durum kan akımını da kötü yönde et­kiler çünkü şişkin yağ birikintileri damarları da sıkıştırmaya başla­mıştır. Bu da besinlerin cilde ulaşmasını engelleyerek cildin daha da güçsüzleşmesine neden olur. Bu tür bir doku yıkım döngüsü selülit oluşumunu hızlandırır.

Bu aşamada genel olarak vücutta amaçsızca turlayan atık su etki alan­daki alanlarda yüksek oranlarda birikim göstermeye başlamıştır. Yü­zeysel etkiler hala minimum seviyededir, "portakal kabuğu" görünü­mü daha hala sıkıştırma testi ile görünür bir hal almaktadır. Yine de cilt yüzeyindeki genel eşitsizlik ve şişkinlik dikkat çekmeye başlar. Selülitin gözleriniz önünden kaçmayı başararak tüm yönlerde sayısız dokuya yapılan saldırı ile vücudunuza nasıl yayıldığına tanık olabilir­siniz. Bu sebeple vücut sisteminize tamamen sağlık ve canlılık getire­cek bir ortam yaratmayı amaçlayan kapsamlı bir tedavi öneriyorum. Bu kapsamlı tedavide fiziksel bakımın yanı sıra, kişinin kendisine gösterdiği duygusal bakım da büyük önem taşımaktadır. Ayrıca er­ken müdahale ve tedavinin de selüliti ne kadar büyük ölçüde engelle­diğini fark edeceksiniz. Eğer yeteri kadar erken davranabilirseniz ve cildinizi sıkı, genç kalması için gerekli besinlerle donattırsanız bir da­ha bu pürüzlerle karşılaşmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Bu besinlerin iç organlara ve bağdokuya sağladığı, göremediğiniz an­cak hissedebildiğiniz yararlarından bahsetmeye gerek bile görmüyo­rum.

3. Aşama

Bu aşamada 2. aşamada görülen süreçlerin devamı söz konusudur. Damarların kalite kaybı cilt dokularının metabolizmasını etkilemeye başlar. Damarlardaki besin kaybı vücudun protein üretme ve kendini onarma kabiliyetini azaltır ve dermişin incelmesine sebep olur. Ciltte­ki yağ hücrelerinin çevresinde septum adı verilen sert birikintiler oluşmaya başlar. 3. aşamada cildi sıkıştırmasanız dahi portakal kabu­ğu görünümü meydana gelir ve selülitlerin dokusu sert ve engebeli bir hal alır.

4. Aşama

Selülitin bu son aşamasında dermis bölgesindeki çıkıntıları kolaylıkla görebilirsiniz: Yağ öbekleri sert protein katmanları ile çevrelenmiştir. Selülite maruz kalan bölgeleri çimdiklediğinizde sert nodüllere rastla­yabilirsiniz. Ciddi selülit genelde dördüncü aşamaya ulaşılıncaya ka­dar uzun yıllar ilerlemiş demektir. Bu aşamada, ciltte aşırı kalite kay­bı nedeniyle selülite eşlik eden, hem yüzey hem de deri altı katman­larındaki sıkılık kaybı da göze çarpar. Selülitin bu aşaması ağrılı ola­bilir özellikle uzun süre ayakta durulduğunda bacaklardaki su biriki­mi maksimum seviyeye ulaşır.

Selüliti ne kadar erken tedavi etmeye başlarsanız o kadar başarılı olursunuz. Ancak 4. aşamaya geldiğiniz halde tedaviye başlamamışsanız umutsuzluğa kapılmayın. Programım tüm selülit aşamalarını tedavi edilebilir çünkü asıl olarak vücudunuzda selülite yol açan ha­sarı tedavi ediyor olacağız.