Kadin Prezervatifi Femidom Nedir

Femidom Nedir, Kadın prezervatifi

Prezervatif, AİDS gibi cinsel yoldan bulaşan hastalıklara karşı da büyük ölçüde koruma sağlayan tek araçtır. Kadın­ların çantasında epeydir yerini almış olmasına karşın, enfek­siyonların önlenmesi hâlâ (yeni) partnerin işbirliğine bağlı­dır. Kadın prezervatifleri ise kadınlara partnerinden bağım­sız olarak korunma ve güvenli seks yapma olanağı verir.

Femidom, yırtılmaya karşı son derece dayanıklı plastik bir madde olan poliüretandan yapılmış, yumuşak, hortu­mu andıran bir kılıftır ve ikinci bir deriymiş gibi dölyoluna yerleştirilir.
Büyüklüğünün doktor tarafından belirlen­mesi şart değildir, 17 santimetrelik (erkek prezervatifi uzunluğunda) tek boy femidom her kadına uyar. Femido­mun kapalı ucunda oynak, esnek bir iç halka vardır (65 mm çapında), prezervatif dölyoluna verilirken buna bastı­rılır ve halka femidomun ucunu bir diyafram gibi rahim ağzına sabitler. Açık ucu ise daha büyükçe bir halka döl-yolunun dışında tutar. Bu halka iç vulva dudaklarını tama­men, dış dudakları da kısmen sararak femidomun dölyolu­na kaymasını önler.

Kadın prezervatif nasıl kullanılır?

Femidomun yerleştirilmesi: Femidomu üst (kapalı) ucundan tutun. İç halkayı sıkıştırın ve femidomu dölyoluna itebildiğiniz kadar itin. Bunun için size en rahat gelen pozisyonu bulun: Bir bacağınızı bir sandalyenin veya yatağın üzerine kaldırmış durumda, otururken ya da çömelmiş durumda. Tampon yerleştirmekten daha zor değildir. Prezervatifi parmağınızla bir kere daha itin, şimdi iç halkanın kasık kemiğinin arkasında olduğunu hissedebilirsiniz. Açık uçtaki halka dölyolunun dışında, vulva dudaklarının hemen önünde kalır. Pre­zervatif döndürülmemelidir. Dilerseniz femidomun içine bir kay-; ganlaştırıcı verebilirsiniz.

Femidom kullanımında terslik: Çok ender rastlansa da, bazen pe­nisin femidomun yanından kayıp dölyoluna girdiği olur. Bu durum­da erkek prezervatifiyle korunmadaki gibi yapılır: "Ertesi sabah ha­pı" bu tersliği sonuçsuz bırakır.

Kadın prezervatifinin çıkarılması: Cinsel birleşmeden sonra, he­nüz ayağa kalkmadan femidomu çekerek çıkarın. Bunun en kolay yolu, alt halkayı sağa ya da sola doğru bir devir çevirmek (böylece hortumu kapatmış olursunuz) ve vajinadan yavaşça çekip çıkarmak­tır. Sonra da tuvalete değil, çöpe atın.

Femidom da bir kerelik kullanım içindir! Kadın Prezervatifleri

Kadın prezervatifi Avusturya'da ve İsviçre'de eczanelerde satılır, Al­manya'da ise şimdilik eczanelerden ya da internet üzerinden sipa­riş etmeniz gerekiyor. Ne yazık ki pek ucuz değil: Bir tanesi 3 Euro kadar tutuyor.

Kadın prezervatifi Femidom adı altında (female condom'dan geliyor) şimdilik yalnızca ABD, İngiltere ve İs­viçre'de satılıyor. Almanya'da uluslararası eczanelerden si­pariş edilebilir. İnternet üzerinden de bazı şirketlere sipa­riş verilebilir.

Cinsel ilişki sırasında poliüretana özgü "hışırtı" ek kayganlaştırıcı kullanılarak önlenebilir.
Diğer mekanik bariyer yöntemlerinden farklı olarak fe­midom dölyolu derisini tümüyle kaplar ve böylelikle cinsel birleşme sırasında geçebilecek mikroplara karşı etkili bir korunma sağlar.