Deri Alerjileri Hakkinda Bilgiler

Deri Alerjileri ve Alerjik Deri

Kırlarda dolaşmayı sevenlerdenseniz, otlar arasında yürür­ken seyrek de olsa rahatsız edici deri alerjilerine yol aça­bilecek bir bitkiye sürtünebilirsiniz.

Şimdiye kadar daha çok vücudunuz içinde, midede, bağır­saklarda, akciğerlerde ve sinüslerde başlayan alerjik tepkiler­den söz ettik. Oysa birçok madde yalnızca derinize sürtün­meyle bağışıklık sisteminizi ayağa kaldırabilir. Sonucu söyle­mek gereksiz, son derece sıkıntı verici olabilir.

Deri alerjileri ısırganotuyla temasta olduğu gibi ara sıra or­taya çıkan tatsızlıklarla sınırlı kalmaz. ABD'de Ulusal Meslek Güvenliği ve Sağlığı Enstitüsü alerjiyi de içeren güçten düşürücü deri sorunlarının, işle ilişkili bütün sağlık sorunlarının üçte birinden daha büyük bir bölümüne neden olduğunu bil­dirmektedir. Bel ağrısı, stres, karpal tünel sendromu ve işle il­gili öteki sorunların hepsini geride bırakan bir orandır bu.

Ortada ciddi bir durum var gibi görünse de, gelişebilecek bütün deri döküntülerinden kendinizi kurtarabilirsiniz. Önemli olan sizde sorun yaratacak maddeleri tanımayı ve sakınmayı bilmenizdir. O halde tahriş edici deri alerjilerini da­ha yakından tanıyalım.