Dokum İzabe Metalurji Meslekleri İs Kazalari

Döküm – İzabe – Metalurji Meslekleri İş Kazaları

Maden ve filizlerin eritildiği, ısıtıldığı, kurutulduğu ve soğutulduğu kapalı veya kısmen açık fırın ve ocakla ilgili iş alanlar bu bölümde kabul edilir. Bu iş alanlarındaki yerlerinin yapısı, malzemesi ve teçhizatı bakımından bilim ve tekniğe, kullanılacağı işin özelliğine uygun olarak yapılmalıdır.

Fırın ve ocaklarda çalışan işçilere işin özelliğine uygun kişisel korunma araçları verilmelidir. Bakım ve onarım gibi sebeplerle fırın ve ocakların için girilmede9n önce, sıcaklık 500Fırın ve ocaklarda çalışan işçilere işin özelliğine uygun kişisel korunma araçları verilmelidir. Bakım ve onarım gibi sebeplerle fırın ve ocakların için girilmede9n önce, sıcaklık 500°C'nin altına düşürülmelidir. Akaryakıtla çalışan bütün fırın ve ocakların yakıt depolarının basıncı düştüğünde yakıtı ayarlayan ve kesen otomatik bir tertibat bulunmalı ve bunun sönmemesi sağlanmalıdır.

Fırın ve ocaklar herhangi bir sebeple söndüğü zaman ocakların içi iyice havalandırılmak ve bundan sonra biraz bekleyerek ateşlenmelidir. Aksi halde hava ve gaz karışımı patlayıcı bir özellik kazanır ve parlar.