Dis Beyazlatma Nasil Olur

Diş Beyazlatma Nedir, Diş Beyazlatmak Nasıl Olur

Hastaların en favori istekleri dişlerinin beyazlatılmasıdır. Fakat maliyeti biraz yüksek olduğu için çabuk vazgeçerler ama 100 hastadan 80'i ister. Genel olarak hastaları iki gruba ayırabiliriz:

1. Orijinal diş renkleri yelerince beyaz olan, fakat kötü hijyen, çay, kahve, sigara vs. nedenlerle sararmış, karar­mış, yeşermiş dişlere sahip olanlar (Dış renklenmeler).

2. Ağız hijyeni iyi olmasına rağmen, orijinal diş renk­leri yeterince beyaz olmayan kişiler (İç renklenmeler).

1. grubun sorunu yarım saatte çözülür. Sadece dişler üzerindeki eklentiler kaldırılır. Lekeler özel fırçalarla fır­çalanır. Diş orijinal rengine kavuşturulur. Polisaj, parlatma denilen bir işlemdir. Bu, hekimler için beyazlatma (bleching) değildir.

2. grup için ise dişin yapısına özel ilaçlar, ışık vs. yön­temler kullanılarak müdahale edilir. Diş, kendi tonundan birkaç ton daha beyaz yapılabilir. 1-2 yılda tekrarlanması gerekebilir. İyi bir diş hekiminin elinde, kaliteli malzemey­le yapıldığında hastaya bir zararı yoktur. Uygun olmayan şartlarda yapılırsa dişetine büyük zarar verebilir. Evde uy­gulanan paketler şeklinde de satılır, ev sistemi bile hekim kontrolünde olmalıdır. Tedavi 10-14 gün sürer, ofis siste­mi çok daha kısa sürede sonuç verir. Eskiden daha çok hidrojen peroksit içerikli malzemeler kullanılırken, bu malzeme bazen kalıcı hassasiyete neden oluyor ve eski rengin 1-2 yılda geri döndüğü görülüyordu. Yeni malze­meler -peroksidin başka türevleri- bu sıkıntıları büyük öl­çüde ortadan kaldırmıştır. Tedavi sonrası soğuk-sıcak sız­lamaları olabilir ama zamanla geçecektir. Tedavi nasıl yapılır?

Dişler tamamen temizlenir, parlatılır.
Dişlerinin özel kalıbı çıkarılır.
Diş etleri için koruyucu önlemler alınır.
Hazırlanan kalıba ilaç koyularak dişler üzerine yer­leştirilir.
Bazen özel ışık kaynağı uygulanır.

Kullanılan ürünün markasına göre yeterli süre bekle­nir ve kalıp çıkarılır.

Dişler ilk seanstan itibaren fark edilir derecede beyaz-lamaya başlar. Diğer seanslar ve süresine hekiminiz karar verir. Bu anlattığımız ofis sistemidir. Evde hastaların kendi kendine yapabileceği sistemde yoğunluğu daha az olan ilaçlar kullanılır. Daha etkin bir beyazlatma istiyorsanız ofis sistemini tercih edin. Birkaç ton beyazlayan dişleriniz iyi bir bakımla uzun süre beyaz gülüşler sunar. 1-2 yıl içinde ilk beyazlığını kaybedebilir. 1-2 seanslık tekrar ge­rekebilir.