Hamilelikte Temizlik Gebelikte Temizlik

Hamilelikte Temizlik, Gebelikte Temizlik

Gebelik süresince yapılacak banyo ya da duşlar her zaman ılık su ile yapılmalıdır. Sıcak ya da aşırı soğuk zararlı olabilir. 4-5 aya kadar oturarak yapılabilen banyo şekline, daha sonraki gün­lerde son verip yalnızca duşla yetinmelidir. Aynı durum deniz banyoları için de geçerlidir. 6. aydan sonra denize girmemeli, aşırı sıcakta durmamak koşulu ile güneş banyosuyla yetinmelidir. Özellikle sıcak mevsimlerde sık sık yapılan ılık duş sizi ferahlata­cak, aynı zamanda dinlendirecektir. Bu arada banyoya girip çıkar­ken dikkatli olmalısınız. Alışmadığınız bir yükü taşıdığınız için ko­laylıkla kayıp düşebilirsiniz.

Günlük temizliğinizde dikkat etmeniz gereken yerlerin başın­da makat ve apışarası gelmektedir. Bu noktaya dikkat edilmediği zaman gebelikte normal olarak biraz artan akıntının daha da ço­ğaldığı ve kaşıntının ortaya çıktığı görülür. Hemen doktorunuza başvurarak şikâyetlerinizi anlatmalısınız.
Göğüs uçlarının temizliği ve bakımı için çevrenizdekilerden çeşitli öneriler alabilirsiniz. Ancak en doğru yol şudur: Ilık, sabun­lu su ile göğüs uçlarını temizlemek.