Aleo Vera Bakimi ve Spa Tedavisi

Selülit Tedavileri

Aşağıda bahsedilecek olan malzemelerin çoğu temel yağlar ve bitkisel özlerdir. Ayrıca bazı bitkisel ve anti bakteriyel malzemeler hassas cilt tiplerinde reaksiyona yol açabilir. Olumsuz bir tepki verip vermediği­nizi anlamak için ürünü daha geniş bölgelerde kullanmaya başlama­dan önce kolunuzda küçük bir bölgede test edin.

Aloe Vera Bakımı

Aloe Vera suyu ve yağı genelde güneşli iklimlerde yetişen aloe vera bitkisinden elde edilir. Yaprakları yüksek miktarda su depolar. Özle­ri nemlendirme sağlar ve tüm cilt tipleri için yatıştırıcı ve iyileştirici etkiye sahiptir.

Su; katalaz enzimi ve selüloz; kalsiyum, alüminyum, demir, çinko, po­tasyum, magnezyum ve sodyum gibi mineraller ve yirmi amino asitten meydana gelir, iyileştirici ve anti eflamatuvar etkileri ile tanınmıştır. Aloe Vera hem yiyecek olarak hem de yüzeysel uygulamalarda başarı­lı ve güvenilir bir anti enflamatuvar ve nemlendirici olarak kullanılır.

Spa Vücut Tedavileri

Yüz bakımı tedavilerinin vücut için yapılan biçimidir. Birçok seviye­de mükemmel faydalar sağlayabilir. Mesela Kaliforniya'daki Murad Spa Merkezi (tüm dünyadaki birçok başka spa gibi) Sıkı ve Yoğun Tedavimizi önermektedir. Cildin problemli bölgesinde soyma işlemi uygulayarak daha sonra yapılacak sıkılaştırma ve serbest radikalle sa­vaşma amaçlı derinlemesine ve yüksek yoğunluklu C vitamini infüzyonuna hazırlamakla başlar. Prosedür hem rahatlamanızı sağlamak hem de kan akımı ve metabolizmayı hızlandırmak için masaj ile sona erer. Akne, kırışıklık, güneş hasarı ya da selülit ve çatlaklardan kur­tulmak amaçlarından herhangi biri için yapılan her türlü cilt bakım kürünün etkisini artırmanın en ideal yolunun spa tedavileri olduğuna inananlardanım.

Vücut Sargıları

Vücut sargıları terlemeyi tetikleyerek fonksiyon gösterir. Geçici diüretik etkileri vardır, vücutta su kaybı sağlar. Ne yazık ki yağ hücreleri ve bağdoku terlemeden etkilenmez. Sargılar başka seviyelerde de iş­lev gösterir. Vücut, kan dolaşımını artırmak ve vücut hatlarını sıkılaştırmak için genelde yaklaşık bir saat bitki veya yosunlu sargılarla sa­rılır. Isınmanız için kullanılan termal battaniyenin altında göğüs kafe­sinden ayak parmaklarınıza kadar (kollar istisnadır) sarılarak yatma­nın keyfini çıkarırsınız. Daha sonra operatör sizi sargılarınızdan çözer ve son olarak dolaşımı artırmak, tıkanmış dokulara oksijen gönder­mek için masaj uygular. Nemsiz kalmış kişiler için sargılar önerilmez bu sebeple çok miktarda alkol ya da kafein tükettiğinizde dikkat et­meniz gerekir. Vücut sargıları dahili ısıyı artırdıkları için yüksek tan­siyonu olanlar veya hamile bayanlara önerilmez. Yosun, kil ve bitkisel sargılar soyma konusunda etkilidir bu sebeple cildin görünümü ve dokusu üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Kullanılan bitkilere bağlı olarak bitkisel sargılar hareketlendirici ve yu­muşatıcı olabilir. Sargıların diğer bir etkisi terlemeyi artırmak ve geçi­ci olarak atık suyu azaltmak yoluyla diüretik etki yaratmaktır. Ancak normal bir öğünde birkaç bardak su içer içmez su yerine geri konula­caktır.

Vücut sargıları bazı bölgesel ödemlerin yok edilmesinde etkilidir, iyi bir soyma etkisi yaratır, rahatlama sağlar ve minerallerin cilde nüfuzu­nu artırır. Teoride eser mineralleri yüzeye uygulandığında etkili olma­lıdır ancak emin olmak için daha fazla kanıta ihtiyaç duyulmaktadır.

Derin Doku Masajı

Derin doku masajı yavaş darbelerle yüzeydeki bağdoku liflerinde mikro yırtılmalar meydana getirmektir. Bu da dokuyu daha uzun ve pürüzsüz hale getirir.

Derin masaj ayrıca bağdokuyu gevşeterek daha rahat hareket etmesi­ni ve alttaki yapılara bağlı kalmamasını sağlar. Lenfatik drenaj ile des­teklenen derin masaj ve yeterli esnetme yüzeydeki bağdoku liflerini daha esnek hale getirir. Aynı zamanda damarların hareketlendirilme­si bölgedeki kan akımını hızlandırarak dokulardaki beslenmeyi artı­racaktır.

Masaj yağ hücrelerini yok etmez ya da azaltmaz. Cildin görünümünü ve durumunu iyileştirebilir, yapışma ve izleri azaltabilir ve besinlerin dokulara ulaşımını artırabilir. Derin masaj çok şiddetli uygulandığın­da damarlara zarar vererek selüliti önlemede gösterdiği faydaları or­tadan kaldırabilir. Selülitli bölgeler zaten hassas olduğu için fazla ba­sınç uygulandığında bunu hissedebilirsiniz. Derin masaj rahatlama sağlar ve doğru uygulandığında damarları harekete geçirerek sertliği azaltabilir.