Bagdoku Uretimi

Bağdoku Üretimini Desteklemek

Selülit tedavisine ikinci yaklaşım vücudunuzdaki bağdokunun yapı maddesinin (GAG'ler) üretimini tetiklemektir. Yapı maddesini mey­dana getiren ve koruyan önemli besinlerden oluşmuş tam bir kaynak, sıkı ve korunaklı bir bağdokuya sahip olmanızı sağlar. Güçlü bir der­mise sahip olmak selülitleri ve çatlakları önlemek ve onarmakta çok önemlidir. 1. bölümden hatırlayacağınız gibi selülitin yüzeye çıkması­na, şişkinlik ve çukur oluşumuna neden olan cildinizdeki güçsüzleş-mis ya da bozulmuş bağdoku yani daha spesifik olarak hasar görmüş dermistir.

Sağlıklı ve güçlü bir bağdokuya sahip olmanın çok önemli bir nedeni daha vardır. Tüm vücudun özellikle de cildin temel su rezervi dermis­tir. Vücuttaki bir organ ne zaman suya ihtiyaç duysa ihtiyacını fazla suyu hapseden dermisten çekebilir. Yeterli miktarda GAG'a sahip güçlü bir dermis, karaciğerinizden cildinize kadar tüm hücreleri ideal su bileşkesi ile donatabilir böylece en üst seviyede çalışmalarını sağ­lar.

Vücudunuzda GAG üretimi için üç dahili malzeme gereklidir. İlki ve en önemlisi GAGTerin yapıtaşı olan glukosamindir. Glukosamini GAGTere dönüştürerek kullanılır hale getiren B vitaminleri ve eser mineralleridir. Vücudunuzun dermisini savunabilmesi için bu besin­lerden yeterli miktarda barındırdığınıza emin olun.