Anti-Selulit Tedavisi ve Selulit Giderme

Selülite Yöneltilemeyen Tedaviler

Marketlerde, var olan hasarı onarmak ve selüliti önlemek için birçok ürün bulunur ve bu ürünler çok iddialı olsa da selülit tedavisinin do­kuz metodundan birini uygulamadıkları için bu ürünlerin selülitler üzerinde bir etkisi olmaz. Satışı yapılan ürünlerin çoğu ya hiç etki göstermez ya da çok az etki gösterir. Zaman ve para harcamadan ön­ce bilgi edinmek her zaman faydalıdır. Aşağıda selüliti tedavi etme­nin dokuz yolunu uygulamadıkları için aradığınız faydaları size sağ­layamayacak olan birçok popüler ürün ve tedavi ile ilgili açıklamalar bulacaksınız.

Anti -Selülit Kıyafeti

Anti selülit baskı çorabı gibi ürünler giyildiklerinde mikro masaj uy­gulamak üzere tasarlanmıştır. Basen korseli külotlu çorap gibi diğer bir türünün mide, kalça ve üst basene destek vererek selülit görünü­münü azalttığı söyleniyor. En yeni ürünlerden biri ise içerisine mik­ro kapsüller haline getirilmiş greyfurt özü enjekte edilen külotlu ço­raptır. Bazı ürünlerde protez üst beden ile vücut hatlarını iyileştir­menin, karnı düzleştirmenin, popoyu yukarı kaldırarak şekil ve dol­gunluk vermenin mümkün olduğu söyleniyor. Bu ürünler selüliti tedavi ettiklerini iddia etseler de basınç etkisi do­laşımı azaltarak tahrişe neden olduğu için durumu kötüleştirir. Bu ürünlerden sadece bir tanesi patentli kıvrık ve katmanlı tabanıy­la vücudu uzatarak, dik duruşu destekliyor ve çalışmayan kas grup­larını çalıştırıyor. Bu çoraplar, selülit ve varis damarlarını azalttıkla­rı iddiasıyla müşteri topluyor. Ne yazık ki duruş görüntüsü üzerin­de olumlu etkileri olmasına rağmen bu ürünlerin de selüliti onarma­ları mümkün değil.

Selülit Gerdirme

Vücut gerdirme işlemleri çok ciddi kilo vermiş ve fazladan deri küt­leleri geride kalmış kadınlarda uygulanır. Sıkı ve diri vücut hatları­na sahip olmanın en fazla cerrahi müdahale içeren metotlarındandır. Kendinize aynada çıplakken baktığınızda kalçalarınızdaki sarkmış deriyi üst bacaklarınızı ve karnınızı esnetmek için çekebiliyorsanız vücudunuza yeni bir şekil verebilirsiniz demektir. Vücut gerdirme işlemleri de tamamen aynı şeyi yapar. Alt vücut gerdirme basen, po­po, karın, bel ve kalçaları hedefler. Ancak vücut gerdirme cildin do­kusunu ve kalitesini değiştiremez. Cildi gererken selüliti yok etme­yeceklerdir. Bu tür cerrahi müdahalelerin en belirgin sıkıntıları bazı izlerin belirgin olması ve kozmetik cerrahi operasyonlarına göre iyi­leşmenin çok daha uzun sürmesidir.

Selülit Ameliyatı

Selüliti azaltmaya yönelik cerrahi müdahalelerin birçok probleminden biri dermise hasar vermesidir. Tek etkili yaklaşım etkiyi tersine çevir­mektir - dermis ve damarları daha güçlü ve sağlıklı hale getirmek.